Behaag je tuin

Behaag je tuin

behaag je tuin

Bestel nu je pakket streekeigen plantgoed

Met je tuin, groot of klein, maak je mee het verschil voor de natuur en het klimaat. Heb je nog plaats voor wat extra groen? Dan hebben we een mooi aanbod voor jou. Net zoals de voorbije jaren kan je deelnemen aan een samenaankoop voor streekeigen plantgoed. Vanaf dit jaar doen we dit onder de vleugels van het Regionaal Landschap Westhoek.

Bestel tussen 1 september en 15 oktober 2021 jouw pakket streekeigen plantgoed op www.behaagjetuin.be. Op 18 december 2021 ligt jouw bestelling voor je klaar op het ophaalpunt in De Warande.

Heb je een grote tuin, dan vind je misschien nog wat ruimte voor een extra hoogstam(fruit)boom, een rij (knot)wilgen of een gemengde haag. Maar ook voor kleine tuinen is er een mooi aanbod. En met de bundel wilgentakken kan je een ‘levende’ wilgenhut bouwen voor de kinderen.

 

Het Behaag je tuin-aanbod

Het Regionaal Landschap heeft voor de inwoners van Heuvelland een gevarieerd aanbod plantgoed samengesteld die tegen een goede prijs wordt aangeboden.

Een kort overzicht:

  • Gemengde hagenpakketten en bosjes: keuze tussen het bloesem- en bessenhegpakket, het gemengde haagpakket (met of zonder doornen), het houtkantpakket, het start-to-bospakket en het vogelbosjes-pakket.
  • Hoogstamfruitbomen: appel, peer, kers, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel of moerbei. Je vindt het allemaal in ons assortiment.  
  • Hoogstamloofbomen: boskers, haagbeuk, krentenboompje, lijsterbes, schietwilg, veldesdoorn, vogelkers winterlinde, zomerlinde, zwarte els en zwarte populier.  
  • Wilgentakken: met een bundel van 20 takken maak je een levende wilgenhut of afsluiting. Een handleiding krijg je er bovenop.
  • Klimplanten: 5-bladerige wingerd, blauwe druif, kiwi, klimhortensia, klimop, passieflora, Toscaanse jasmijn, wilde bosrank, wilde kamperfoelie en witte druif.

Bestel jouw pakket op www.behaagjetuin.be.

 

Inspiratie nodig voor de inrichting van jouw tuin?

Kom dan naar de gratis infosessie ‘Boom zoekt tuin’ van Regionaal Landschap Westhoek. Je leert er hoe je je tuin kan vergroenen, schaduwplekjes creëren, regenwater bufferen, … Breng een schetsje mee van je tuin en ga naar huis met concrete ideeën om van je tuin een groene oase te maken.

‘Boom zoekt tuin’-informatiesessie in jouw buurt:

  • Poperinge: dinsdag 28 september 2021 – 19u00-21u30 – Jeugdcentrum De Kouter (Komstraat 30, Poperinge).
  • Ieper: maandag 4 oktober 2021 – 19u00-21u30 – bezoekerscentrum De Palingbeek (Vaartstraat 7, Zillebeke)

Inschrijven: www.rlwesthoek.be

 

 

 

Contactgegevens en openingsuren

Milieudienst
Gemeentehuis De Warande
Bergstraat 24
8950 Heuvelland (Kemmel)
België
057 45 22 40
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
15:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak