Woon-en zorgcentrum St.-Medard

In WZC Sint-Medard bieden wij een rustig en veilig woonkader in een huiselijke en familiale sfeer. Je vertrouwde thuis achterlaten is moeilijk, maar ons team doet er alles aan om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Een warme thuis

Het woon– en zorgcentrum Sint-Medard is gelegen in de dorpskern van het rustige en landelijke Wijtschate.  Ons huis beschikt over 67 kamers waarvan 3 kamers voor kortverblijf en 4 herstelkamers.  Er zijn ook 4 eenpersoonskamers die kunnen omgevormd worden tot twee koppelkamers.

Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer met toilet en lavabo en beschikt over een aansluiting voor TV.  Door de grote ramen zie je vanop jouw kamer wat er in de omgeving gebeurt en krijg je volop daglicht binnen.  Uiteraard is er ook een oproepsysteem aanwezig voor het geval je hulp nodig hebt.

Om gemakkelijk contact te houden met familie en vrienden, kan je kiezen om een telefoon op de kamer te hebben. Het nummer is steeds 057 230 … gevolgd door je kamernummer.

De beste zorg

tuinOns team van verpleegkundigen en verzorgend personeel staat dag en nacht voor jou klaar. Dat jij je goed voelt, is voor ons het allerbelangrijkste en dus zijn jouw welzijn en welbevinden onze grootste bekommernis!

Ons huis heeft ook respect voor de ideologische of filosofische overtuiging van elk van onze bewoners. Ook wordt er aandacht gegeven aan palliatieve zorgen, bij wie het afscheid heel nakend wordt.

Ons team leven en wonen (animatie) zorgt voor een zinvolle daginvulling en voor ontspannende momenten met een waaier aan activiteiten.

De tuin biedt jou de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht.

Lekker eten

keukenOns keukenteam zorgt voor een gevarieerd, smaakvol en gezond aanbod.  Het weekmenu krijg je op de kamer en is ook te raadplegen in de leefgroep.  Zie je op het menu iets wat je niet lust?  Geef dan vooraf een seintje en de keuken zorgt voor een lekker alternatief.

Voor elke maaltijd kan je kiezen om die op je kamer te nuttigen of in de leefgroep samen met medebewoners.

  • Het ontbijt dienen we op tussen 8u15 en 9u30. Slaap je graag wat langer? Dat is perfect te regelen!
  • Rond halfelf is het tijd voor een kop soep. 
  • Het middagmaal wordt geserveerd met de nodige variatie tussen 11u30 en 12u00.
  • Na de middagrust bieden we jou een kop koffie met een kleine versnapering aan.
  • Het avondmaal wordt opgediend tussen 17u en 18u.

Het gebruik van zout en vet is in onze keuken vanzelfsprekend beperkt en op doktersvoorschrift kan je dieetvoeding aanvragen.

Jouw eigen kamer

gang wzcWZC Sint-Medard zorgt zelf voor de basisuitrusting van jouw kamer.  Dat betekent dat volgende zaken al door ons voorzien worden: een elektrisch hoog-laagbed, een tafel, een stoel, een zetel, een kast met afsluitbare lade, een nachttafel (met of zonder koelkast), een wastafel, een toiletkast, een wc, een afvalbak.

Natuurlijk mag je jouw kamer naar eigen smaak inrichten. Neem je liever jouw vertrouwde relaxzetel van thuis mee? Dat is geen enkel probleem. 

Er is een ophangsysteem waarmee je kaders en andere zaken aan de muur kan bevestigen en de ruime vensterbanken bieden plaats om spulletjes te plaatsen die van de kamer jouw eigen plek maken.  Verder kan je ook je eigen flatscreen-TV en een TV-kastje van thuis meebrengen. 

Hoeveel kost je verblijf?

De dagprijs omvat zowat alle kosten van jouw verblijf bij ons, ook het eventuele verbruik van incontinentiemateriaal. 

Doktersconsultatie, medicatie en een beperkt aantal persoonlijke kosten (zoals bv. kapper, telefoon…), blijven ten laste van de bewoner.

  Dagprijs
Inwoners Heuvelland € 53,44
Niet-Heuvellanders € 57,44
Echtparen uit Heuvelland € 49,45 per persoon
Echtparen Niet-Heuvellanders € 53,45 per persoon

Zo word je bewoner van ons WZC

Een aanvraag tot inschrijving kan gebeuren door jezelf, je familie, je huisarts, de sociale dienst van het ziekenhuis of van een andere zorginstelling.

Bij de inschrijving op de wachtlijst dien je een recente evaluatie van je huidige gezondheidstoestand af te geven; die evaluatie (Katz-schaal) wordt opgemaakt door je huisarts of een specialist.

De bewoners van onze assistentiewoningen (serviceflats) hebben voorrang op de wachtlijst.    

Contacteer ons!

Wens je graag meer informatie? Neem contact op via 057 230 300 of info@wzcheuvelland.be of maak een afspraak met onze maatschappelijk werker via 057 230 330.

gebouw wzc

contactgegevens en openingsuren

Woon- en zorgcentrum Sint-Medard
Kapelaniestraat 2
8950 Heuvelland (Wijtschate)
België
057 230 300