Assistentiewoningen Residentie Ter Plaetse

In de assistentenwoningen TER PLAETSE, ook wel serviceflats genoemd, kan je er als 65-plusser, zelfstandig en beschermd wonen. De woningen zijn aangepast en veilig zodat u als oudere zo lang mogelijk zorgeloos en in comfort zelfstandig kunt wonen en leven. De aanpassingen zijn zowel infrastructureel (inloopdouche, toilet met handgrepen, lift naar andere verdiepingen, een personenalarmsysteem om hulp in te roepen zowel dag/nacht van het WZC, direct ernaast gelegen.)

Er is sociale dienstverlening en ontspanningsactiviteiten vanuit het WZC.

Maar er is geen 24u op 24u zorg. De zorg in een assistentiewoning is deze die u zou ontvangen indien u thuis zou verblijven. De woning is bedoeld voor oudere mensen die nog zelfredzaam zijn en nog verder zelfstandig willen wonen.

U kunt er nog zelf huishoudelijke taken uitvoeren, maar als u dat wil, kan je op vraag steeds een beroep doen op warme maaltijden vanuit het WZC. 

In de gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes kan je andere bewoners ontmoeten. Driemaandelijks wordt er een bewonersraad gehouden, waar bewoners hun advies mogen geven over de werking.
Het is dus een woning waar u zelfstandig woont en waar u kunt blijven wonen als het wat moeilijker gaat, mits ondersteuning vanuit het WZC, de thuiszorg, eventueel externe poetsdienst en vervoerdienst.

Onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes gebeurt via het WZC.
 

Voorwaarden

Alle info en aanvragen voor opname in de AW Ter Plaetse, moeten gericht worden tot de sociale dienst van het woonzorgcentrum. (057 230 300)


De opname-beslissing gebeurt door de sociale dienst van het woonzorgcentrum na een sociaal onderzoek en volgens vooraf bepaalde criteria.
 

Bedrag

Dagprijs:

Assistentenwoning zonder uitzicht op het marktplein: € 16,59 per dag, hetzij € 504,61 per maand;
Assistentenwoning met uitzicht op het marktplein: € 17,82 per dag, hetzij € 542,03 per maand.

 

contactgegevens en openingsuren

Woon- en zorgcentrum Sint-Medard
Kapelaniestraat 2
8950 Heuvelland (Wijtschate)
België
057 230 300