Restorestje

Beschrijving

Heuvellands restorestje, handige box om uw overschotje in op te bergen.

Wie zijn portie op restaurant niet op krijgt, hoeft dit voortaan niet meer verloren te laten gaan. Het is spijtig om een culinair overschotje verloren te laten gaan, zowel voor het eigenlijke voedsel als het uitgevoerde vakmanschap en de liefde ter bereiding.

Er heerst bij een groot deel van de bevolking echter het ongemak om dit overschotje mee te vragen, zowel door gêne als praktisch. Het restorestje biedt dé oplossing. Het zorgt ervoor dat de drempel om dit overschotje mee te vragen kleiner wordt én de verpakking om dit te doen aantrekkelijker is.

Het is reeds in vele gemeenten, steden en streken goed ingeburgerd.

Restorestje

Enkele weetjes

 

Nieuw?

Het concept restorestje bestaat reeds enkele jaren. De ontwikkeling en verdeling gebeurt meestal overkoepelend vanuit een gemeente-, stad- of provinciebestuur. Het onstond in analogie met de reeds eerder ontwikkelde doggie bag, waarbij het overschotje meegenomen wordt voor een huisdier.

Afval? 

Gebruikte doosjes zijn perfect composteerbaar; ze mogen meegegeven worden met de GFT-ophaling of kunnen thuis gecomposteerd worden. Ze mogen niet bij het papier en karton.

Duurzame doosjes?

De doosjes zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd karton. De Forest Stewardship Council of de Raad voor Goed Bosbeheer verzekert dat de grondstof (pulp) afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Lekvrij? 

De dispersie-coating aan de binnenzijde vormt een barrière tegen vet en vocht. Omdat hiervoor geen PE of PET gebruikt wordt is het geheel perfect composteerbaar én recycleerbaar.

Voedselveiligheid? 

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) steunt het initiatief en benadrukt dat de consument zelf volledig verantwoordelijk wordt voor de voedselveiligheid van zodra hij de resten van zijn maaltijd meeneemt. Op de doos staat dan ook een woordje uitleg zodat de consument weet wat kan en mag.

Contact & openingsuren

Milieudienst
Gemeentehuis De Warande
Bergstraat 24
8950 Heuvelland (Kemmel)
België
057 45 22 40
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
15:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten