Webinar - Leopold II. Het hele verhaal

  • 22 februari 2021

Digitale lezing door Johan Op de Beeck

DONDERDAG 25 maart

Vanaf 20 uur | € 5 | Thuis in je vertrouwde zetel

Johan Op de Beeck brengt met zijn bekende gedrevenheid het nooit helemaal vertelde en beklijvende verhaal van Leopold II.

Was Leopold II (1835 - 1909) een grote koning of een massamoordenaar? De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat. Johan Op de Beeck onderzoekt zijn echte verantwoordelijkheid daar.

Leopolds leven omvatte echter veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vocht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. In zijn omgang met staatshoofden en media getuigde hij van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeerde over België in een van de woeligste periodes van zijn bestaan. Controversieel is ook zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.

Johan Op de Beeck brengt met zijn bekende gedrevenheid het nooit helemaal vertelde en beklijvende verhaal van Leopold II.

Schrijf je hier in! 

Een uur voor de start krijg je een deelnamelink toegestuurd via mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Opgelet: deze webinar wordt niet opgenomen en bijgevolg is uitgesteld kijken niet mogelijk. 

Contactgegevens en openingsuren

Bibliotheek Wijtschate
Schoolstraat 12a
8950 Heuvelland (Wijtschate)
België
Gesloten
Gesloten
13:30 - 18:30
Gesloten
16:00 - 20:00
Gesloten
09:30 - 12:00