Gezelschapsdienst

Vrijwilligers gaan langs bij mensen die gezelschap willen of nodig hebben. Onze vrijwilligers helpen graag bij het doorbreken van de eenzaamheid. Ook kunnen wij bijvoorbeeld helpen indien iemand wil aansluiten bij een activiteit van een vereniging, maar de partner of vader, moeder niet alleen kan laten, dan gaat de vrijwilliger langs.

 

Het gezelschap vindt plaats ten huize van de zorgvrager of tijdens een activiteit waar men samen met de vrijwilliger naartoe gaat (bv. als men terrasje gaat doen op de markt van Kemmel). Vooraf wordt samen met de coördinator afgesproken waar en wanneer het gezelschap zal plaatsvinden.

Doelgroep

65plussers die in Heuvelland wonen. 

Voorwaarden

  • Je woont in Heuvelland.
  • Je bent 65plusser
  • Je ontvangt de coördinator of zorgcoach vooraf op huisbezoek. 

Procedure

De aanvraag gebeurt door de persoon die gezelschap wenst of diens mantelzorger.

Aanvragen kan via de contactgegevens in de rechter kolom of door langs te komen in het sociaal huis. In Heuvelland is de coördinator aanwezig op woensdag, donderdag- en vrijdagvoormiddag.

Bedrag

  • € 3.00 per uur
  • Ook de gereden kilometers moeten worden betaald. Bij afloop van de opdracht vult de vrijwilliger een bonnetje in drievoud in (één exemplaar is voor de gebruiker, één voor Nestor en één voor de vrijwilliger zelf) waarop het aantal uur en de aantal gereden kilometers worden ingevuld. Elke kilometer wordt vergoed met € 0.3653.

 

Alle betalingen gebeuren via overschrijving. Per opgemaakte factuur wordt een administratieve kost van €1.00 aangerekend

Nodig

Breng je rijksregisternummer mee.

Uitzonderingen

Indien jonger dan 65 jaar, kan men enkel na doorverwijzing gebruik maken van de dienstverlening.

Contactgegevens en openingsuren

Nestor
Bergstraat 24
8950 Heuvelland (Kemmel)
België
0496 100 233
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
15:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten