landscape

'De Kastelen van Kemmel' nog één week te bezoeken

22 maart 2016

Wie de tentoonstelling De Kastelen van Kemmel nog(maals) wil bezoeken, heeft nog enkele dagen de kans. Op donderdagavond 31 maart 2016 gaan de deuren toe.
De tentoonstelling vertelt verhalen over het kasteeldomein in Kemmel van 1500 tot nu. Enkele blikvangers zijn een verrassend filmpje over kasteelheer Pieter Bommare en zijn dorpelingen in 1623 (klik hier voor trailer), een prachtig overzicht van het interieur en de inboedel in 1824 en enkele kleurrijke maquettes, gemaakt door kinderen van de tekenschool.

cover boekjeDeze tentoonstelling paste in een boeiend themajaar van de gemeente Heuvelland, samen met de gebiedswerking van de Provincie West-Vlaanderen en Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels. De tentoonstelling trok sinds 18/04/2015 al duizenden belangstellenden, ondanks de moeilijker te bereiken kerk. Daarnaast brachten activiteiten in Kemmel en Loker honderden liefhebbers op de been voor wandelingen rond kasteelsporen, lezingen over adellijke families, hun huizen en hun gewoonten en een klassiek concert. Aan al die activiteiten werkten heel wat partners mee.

Wie zelf nog de bestaande sporen in Kemmel kan bekijken of erover lezen, kan dat nog steeds met de wandelgids De heer van het kasteel  of het educatief spel Het pad van Bommare. Beide zijn te verkrijgen op de dienst toerisme.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van onze gemeente! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Heuvelland!

Deel deze pagina