landscape

Erfgoed en Archief

Het gemeentearchief bevat de archieven van de fusiegemeente Heuvelland (vanaf 1977) en van de vroegere deelgemeenten (voornamelijk vanaf 1919). Er zijn ook een aantal oude documenten van voor 1795 voor Westouter en vooral Kemmel maar die worden grotendeels bewaard in het Stadsarchief te Ieper.
Daarnaast beschikken we over een lokaalhistorische verzameling met allerlei info over de geschiedenis van onze dorpen en de omgeving.

Via de provinciale webtoepassing Probat kun je zoeken in onze archieven.

De stukken uit het gemeentearchief kunnen ingekeken worden na voorafgaandelijke afspraak zodat je opzoeking kan voorbereid worden. Indien het recente dossiers betreft, is de betrokken gemeentedienst beter op de hoogte.

Voor het raadplegen van parochieregisters en registers van burgerlijke stand, is het aangeraden het Stadsarchief Ieper te bezoeken waar deze gegevens van het rijksarchief of het gemeentearchief in kopie beschikbaar zijn.

Voor opzoekingen i.v.m. De Klijte vòòr 1977, wendt men zich tot het Stadsarchief Poperinge.

Voor alle opzoekingen geldt de regelgeving van de openbaarheid van bestuur en van het lokaal archiefreglement. (application/msword, 235.0 kB, info)

Klik hier voor het aanvraagformulier.

Neem ook eens een kijkje op volgende websites:

ProvWVL_web_B120Het archiefbeheer in de gemeente wordt ondersteund door het provinciebestuur.

 

Contactgegevens

Schoolstraat 12A
8950 Heuvelland (Wijtschate)
cultuur@heuvelland.be
057/450.472

Openingsuren

Enkel op afspraak

Deel deze pagina