landscape

Autodelen en mobiliteitsassistenten

Autodelen in Heuvelland

Een ecologische en duurzame oplossing

In uitgestrekte plattelandsgebieden is het niet altijd eenvoudig om je snel en vlot te verplaatsen met het openbaar vervoer.

Heb je geen eigen wagen? Dan kan je voortaan gebruik maken van twee elektrische wagens voor eigen gebruik. Ook als je niet meer in staat bent om zelf met de wagen te rijden of geen rijbewijs hebt, kan je de wagen reserveren met chauffeur.

Naast het vervoer voor eigen gebruik worden de wagens ook ingezet voor de avondtoeren door verzorgenden die plaats vinden in de regio.

Dit project kan tot stand komen dankzij de financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen en Interreg North Sea Region, en de samenwerking met stad Mesen, Autodelen.net en Partago.

Troeven van het autodelen:

  • biedt een alternatief voor het openbaar vervoer die in Heuvelland ontoereikend is
  • dankzij de ruime koffer past in de wagen perfect een rollator of rolstoel
  • ecologisch en duurzaam

Hoeveel kost het om de wagen te gebruiken?

Je betaalt aan Solidariteit voor het Gezin een vast bedrag per gereden kilometer, nl. € 0,25 en € 1 per gereserveerd uur. In dit bedrag zijn alle kosten m.b.t. de auto inbegrepen, inclusief brandstof.

Indien je ook een beroep wenst te doen op de mobiliteitsassistenten (chauffeur) voor het vervoer, betaal je € 0,25 per gereden kilometer en € 3,50 per uur. Dit bedrag wordt maandelijks afgerekend, op basis van de gegevens in het digitaal logboek.

Hoe kan ik de wagens reserveren?

autodelen svhgJe kan een wagen reserveren met of zonder mobiliteitsassistent/chauffeur

Wagen reserveren met chauffeur

In dit geval dien je je aanvraag te mailen naar autodelen.mh@svhg.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer. Vergeet ook zeker niet door te geven dat je een wagen met chauffeur wenst te reserveren.

Wagen reserveren zonder chauffeur

Vooraleer je een wagen voor de eerste maal kan reserveren, dien je een account aan te maken. Hiervoor dien je een mail te sturen naar autodelen.mh@svhg.be, waar je na bevestiging van de mobiliteitsassistent alle instructies verder zal krijgen om de wagen te kunnen reserveren.

Heb je geen e-mailadres of smartphone dan helpt de mobiliteitsassistent je graag verder

Je kan haar bellen op het nummer 0496/56 21 70 of 0496/56 21 71.

 

Sociale dienst OCMW

Contactinfo

Sint-Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)
sociaalhuis@heuvelland.be
057/450.480

Openingsuren

Iedere werkdag van 8.30 u tot 11.30 u

Dinsdagnamiddag van 14.00 u tot 17.00 u

Deel deze pagina