landscape

Participatie en sociale activering

Voor wie?

Deze maatregel is enkel van toepassing op vast OCMW-cliënten daar dit budget beperkt is (beperkte subsidie van POD maatschappelijke integratie). 

Wat?

Lid zijn van onze samenleving kan op vele manieren.  Eén ervan is deelnemen aan het culturele en sociale leven.  Hoe doe je dit? Door te proeven van het verenigingsleven, genieten van een concert, zweten in een sportclub, een tentoonstelling te bezoeken, kampen, een avondje film of gewoon het lezen van de krant. 

We weten dat deze zaken niet goedkoop zijn, zeker als je ook je kinderen wil laten deelnemen aan activiteiten.  De regering stelt de OCMW's een bedrag ter beschikking, de Participatie en Sociale Activering genaamd.

Deze maatregel wil onze cliënten in het sociale leven betrekken door ze te laten deelnemen aan cultuur, sport en de nieuwe informatie- en communicatietechnologie. Het OCMW komt tussen bij o.a. de kosten voor een toegangsticket pretpark, kampen, inschrijving sportclub, sportuitrusting, optredens, film, tijdschriften, kranten, manifestaties zoals tennistornooien, taallessen (niet in schoolverband), ...  Het is de bedoeling dat je zelf de lidgelden, toegangskaarten, enz. betaalt.  Het OCMW betaalt hiervan een groot deel terug.

Elk subsidiejaar eindigt op 31 december. Elk nieuw volgend jaar dient de federale regering een nieuwe beslissing te nemen of de subsidie opnieuw in voege gaat.

 

Sociale dienst OCMW

Contactinfo

Sint-Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)
sociaalhuis@heuvelland.be
057/450.480

Openingsuren

Iedere werkdag van 8.30 u tot 11.30 u

Dinsdagnamiddag van 14.00 u tot 17.00 u

Deel deze pagina