landscape

Modder op de weg

Zoals elk jaar vormt de vervuiling van de openbare weg tijdens het oogstseizoen een bijzonder gevaar voor de verkeersveiligheid en moet dit een blijvend aandachtspunt zijn voor zowel de gemeentebesturen als de politiediensten.

Signalisatieborden “ Modder op de weg “ verkoop set

Deze actie is een initiatief van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen.

  • Voorkom te allen tijde ernstige vervuiling van de weg door de modder en bevuiling van machines, landbouwtrekkers en andere voertuigen te verwijderenvoordat u de weg oprijdt.
  • Waarschuw de andere weggebruikers voor het gevaar door tijdig de“modderborden” in de wegberm te plaatsen, rechts in de rijrichting op ongeveer 150 m voor het vervuilde weggedeelte. Doe dit op een weg waar het verkeer in twee richtingen is toegelaten voor de beide rijrichtingen. Bevestigt het bord op een stevige paal, bij het plaatsen dient u er rekening mee te houden dat de onderkant van het bord op ongeveer 1,50 m boven het oppervlak van de berm komt.
  • Maak de bevuilde weggedeelten onmiddellijk weer schoon. Op drukke wegen kan de wegbeheerder uit veiligheidsoverwegingen ervoor kiezen de weg zelf schoon te (laten) maken en de kosten hiervoor aan u door te rekenen. Maak gebruik van reflecteerde vestjes om uw aanwezigheid op de openbare weg tijdens deze werkzaamheden voor de weggebruikers te benadrukken.
  • Verwijder de borden onmiddellijk als de weg weer schoon is. Het onnodig laten staan van deze borden vermindert de effectiviteit van de actie.

Deze integrale aanpak van de vervuiling van de openbare weg is een effectieve maatregel om de verkeersveiligheid in het komende oogstseizoen te garanderen. Wij reken dan ook op uw medewerking in deze campagne.

Een set van twee borden en één signalisatievest kost 25€

 

Openbare Werken & Technische Dienst

Contactinfo

Bergstraat 24
8950 Heuvelland
openbarewerken@heuvelland.be
057/450.457

Openingsuren

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u

Dinsdag ook van 15.00 u tot 19.00 u

Deel deze pagina