landscape

Buitenschoolse kinderopvang (BKO)

Het gemeentebestuur van Heuvelland organiseert voor- en naschoolse kinderopvang.

Dit in volgende scholen:

Voor wie?

De buitenschoolse kinderopvang is bedoeld voor kinderen die school lopen in één van de basisscholen in Heuvelland of wonen in Heuvelland.

Waar en wanneer?

's morgens:

De kinderen kunnen vanaf 7u terecht in een opvanglokaal in hun eigen school.  

's avonds:

De kinderen kunnen na schooltijd tot 18u30 terecht in het opvanglokaal op school

woensdagnamiddag:

Op woensdagnamiddag worden alle kinderen samengebracht naar één plaats. Dit centrale opvanglokaal is geleden in de Koudekotstraat 5 te Dranouter.  Behalve de kinderen van Dranouter, worden alle anderen afgehaald aan school met een bus.  De rit wordt zo georganiseerd dat de kinderen niet lang op de bus moeten zitten.  Op de plaatsen waar de bus het laatst langs komt, wordt er minstens tot dan nog opvang voorzien. De opvang in Dranouter duurt tot 18u30

facultatieve en pedagogische vrije dagen:

Er wordt geen opvang georganiseerd op deze schoolvrije dagen.

Moeten we ons inschrijven?

Vanaf september 2016 wordt de buitenschoolse kinderopvang (BKO) Heuvelland de eerste gemeentedienst die werkt met de nieuwe webshop. Dit nieuwe systeem vervangt de verouderde papieren administratie met registratiefiches en inschrijfkaarten voor de vroege, late of woensdagopvang. Vanaf schooljaar 2016-'17 dienen alle opvangmomenten vooraf te worden gereserveerd. De maandelijkse factuur krijgt je voortaan digitaal toegestuurd. Bovendien is een gedetailleerd maandoverzicht raadpleegbaar. De registratie van de kinderen in het opvanglokaal gebeurt met een scansysteem.

Ouders maken eenmalig een account aan om gebruik te kunnen maken van de BKO. Later kun je met dezelfde account ook sport- en jeugdactiviteiten reserveren.

Vanaf 15 augustus 2016 kun je opvang reserveren voor de maand september. Is je planning nog niet zeker ? Geen probleem. De gereserveerde opvang kan nog worden gewijzigd tot de avond voordien, 18u.

Klik hier om naar de webshop BKO te gaan.

Hoeveel kost het?

0.55 euro per begonnen kwartier.  Voor opvang tijdens het eerste en laatste half uur van de dag wordt er 1.10Euro aangerekend per begonnen kwartier.  Hiervoor moet ook op voorhand ingeschreven worden.  De ouders krijgen maandelijks een factuur toegestuurd.  Er kan geopteerd worden om te werken met domiciliëring. Jaarlijks wordt er voor elk kind tot een fiscaal attest afgeleverd.  De kinderopvang van kinderen tot 12 jaar is immers aftrekbaar van de personenbelasting.

Reglement BKO 

klik hier voor de volledige tekst

 

BKO

Contactinfo

St Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)
bko@heuvelland.be
057/450.487 Gsm 0470/86 95 01

Openingsuren

Maandag t.e.m donderdag van 9.00 u tot 12.00 u

Dinsdag ook van 15.00 u tot 19.00 u

Deel deze pagina