landscape

Week van de Korte Keten

16 mei 2018

KorteKeten_Banner

Week van de Korte Keten

Van 26 mei tot 3 juni organiseert 100% West-Vlaams voor de derde keer de Week van de Korte Keten. De hele week lang kan je, voor het eerst in heel Vlaanderen, genieten van opendeurdagen, bedrijfsbezoeken, workshops, professionele proeverijen… bij onze trotse ambachtelijke en lokale producenten. 

Wat is de Week van de Korte Keten?

De Week van de Korte Keten is een periode in het voorjaar waarin de (West-)Vlaamse streek- en hoeveproducenten hun deuren wagenwijd openzetten tijdens tal van unieke evenementen. Zo kan je de (West-)Vlaamse producten en hun producenten op een ontspannen en verrassende manier leren kennen. Workshops in een ambachtelijke ateliers, fietstochtjes met bijzondere stopplaatsen, picknicks tussen de fruitbomen… de Week van de Korte Keten is een culinaire ontdekkingstocht in eigen streek.

Wat kan je beleven?

  • Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.weekvandekorteketen.be 
  • Ervaar tijdens de West-Vlaamse proevertjesdag op 26 mei de onweerstaanbare, lekkere en authentieke smaak van 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.  
  • Ontdek het lekkerste van eigen bodem tijdens een West-Vlaams bedrijfs- of boerderijbezoek. Grijp deze unieke kans om een blik achter de schermen te werpen.
  • Geniet tijdens een hoevepicknick op een rustig groen plaatsje van een overvolle picknickmand met heerlijke producten voortgebracht door dat stukje natuur. Wie wil kan een glimp van de boerderijactiviteiten opvangen.
  • De week sluit spectaculair af met een wereldrecordpoging hoeve-ijs eten. Kom op 3 juni naar Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld en breek samen met minstens 3050 andere zoetekauwen het wereldrecord. Inschrijven kan de dag zelf vanaf 13u30, om 15u krijgen alle ingeschrevenen een gratis hoeve-ijsje. Dat binnen een gezellig kader met een streekproductenmarkt, live muziek en randanimatie. Voor meer info mail naar  wereldrecordhoeveijs@outlook.com.
Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van onze gemeente! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Heuvelland!

Deel deze pagina