landscape

Techniekacademie Heuvelland

01 augustus 2017

logo-techniekacademie-heuvelland

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Heuvelland of Mesen? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Tussen 13/09/17 en 6/12/17 zullen opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter gemeente Heuvelland en stad Mesen.

Dit initiatief wil kinderen op een unieke wijze laten kennis makken met techniek en technologie en bestaat reeds in verschillende gemeenten en steden, met groot succes. De Techniekacademie wordt georganiseerd door Hogeschool Vives.

 Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica.  Er is begeleiding door professionele techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking.

Inschrijven kan vanaf 2 september, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-heuvelland.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €50, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden. Voor het 2e kind van zelfde gezin €10 korting. 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van onze gemeente! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Heuvelland!

Deel deze pagina