landscape

Groepsaankoop staalname en analyse waterzuiveringsinstallatie ( IBA)

18 mei 2017

Als u uw afvalwater zelf zuivert, kunt u vrijgesteld worden van de saneringsbijdrage van de waterfactuur. Voor deze vrijstelling dient u aan te tonen dat de IBA goed werkt door middel van de resultaten van de staalname door een erkend labo. Op basis van de analyseresultaten van uw installatie kan de gemeente een attest afleveren waaruit blijkt dat uw individuele behandelingsinstallatie voor afvalwater werd gebouwd en wordt uitgebaat volgens de Code van Goede Praktijk en in overeenstemming is met de voorschriften uit VLAREM II. Het attest is vijf jaar geldig.  

Wanneer u als individuele persoon een staalname en analyse laat uitvoeren is de prijs hoger dan via een groepsaankoop. Daarom organiseert het gemeentebestuur een groepsaankoop voor het uitvoeren en analyseren van de staalnames.  De groepsaankoop voor  staalnames  en analyses zal uitgevoerd worden door Bodemkundige Dienst van België vzw. Hiervoor dient u zich in te schrijven vóór 30 juli 2017 via het inschrijvingsformulier. De prijs voor de uitvoering en analyseren van de staalnames is afhankelijk van het aantal deelnemers voor deze groepsaankoop:

Prijs excl. BTW (euro)

Prijs incl. BTW (euro)

Vanaf 1 t.e.m. 20 deelnemers

52,00

62,92

vanaf 21 t.e.m. 30 deelnemers

49,50

59,90

vanaf 31 t.e.m. 40deelnemers

47,00

56,87

vanaf 41 t.e.m. 50 deelnemers

44,50

53,85

vanaf 51 t.e.m. 60 deelnemers

42,00

50,82

Vanaf 61 deelnemers

39,50

47,80

Afspraken voor het nemen van de stalen effluent en het analyseren ervan zullen rechtstreeks gebeuren door de Bodemkundige Dienst van België vzw (BDB).  De factuur zal rechtstreeks aan de deelnemers worden verstuurd, samen met de resultaten van de analyse. Van zodra u de resultaten van de analyse hebt ontvangen van BDB dient u deze te bezorgen aan de gemeentelijke milieudienst om het attest van vrijstelling van de saneringsbijdrage te bekomen.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van onze gemeente! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Heuvelland!

Deel deze pagina